Gästrummet - steg 2

Efter att ha misslyckats med att få igång färgsprutan (köp inte sådana på Rusta :) så rollade vi taket. Det gick ganska smidigt. Lite penslade för hand men rummet är inte så stort så det var inget tyngre jobb. Resten av kristihimmelsfärdshelgen ägnade vi åt att sätta upp gips samt dra om en del av elen.

Vi var in i det längsta osäkra på vad vi skulle sätta på väggarna; skulle vi måla direkt på planket , sätta gips eller hitta någon tredje metod? Eftersom planken släppte igenom så pass mkt isolering i form av sågspån och halm och dessutom var fullpepprade med en massa spik så kändes alternativet att måla direkt på dem inte så aktuellt.

Övervåningen är en tillbyggnad från 40-talet så det kändes inte heller som att vi kan förstöra något gammalt kulturarv. När undervåningen är byggd vet vi inte. Men gissningsvis i slutet på 1800-talet. Vi var också lite oroliga att det skulle bli för tätt med gipsen. Men i gengäld har vi tagit bort den övermålade linoliummattan som säkert täppte till en del...

All gips är nästan satt, så nu ska det bredspaklas och sedan tapetseras. Efter det är det slipning av golv och sätta ny fönstermsyg och lister som gäller... Håll tummarna för att det kommer att bli åtmistone beboligt till midsommar... (två helger till kommer vi att vara där innan dess så det är den tiden vi har på oss)


Nedan ser ni lite hur arbetet fortskridit
image122


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0