Ån rensas.....

När vi kom ner till Torpet på semestern så såg vi genast att våra lilla å inte såg ut som den brukar. Vattnet var mkt lågt och ganska stillastående. En andledning är den torra sommaren.

Ån var inte så lockande att bada i ländre... Och värre skulle det bli. Bonden vi köpt av berättade att ån skulle grävas ur. Detta gjordes senast för 60 år sedan. Detta görs eftersom den växer igen mer för varje år som går, bland annat pga av ett kraftverk uppströms som inte släpper på ngt vatten under sin semester... De skulle gräva ca 1km nedströms och sedan arbeta sig uppåt till oss. Detta medförde att de lilla vatten som fanns hos oss minskade ännu mer. På bilden nedan visas hur det såg ut innan grävskopan hunnit upp till oss, men vattnet börjat sjunka.

85070-36Sedan kom grävskopan upp till oss. Har ingen bild på hur ån ser ut efter men tänk er den helt utan vass och med en lerkant ner mot vattnet... Det såg ut som ett jättestort dike.... Fullt med döda musslor, fiskar och ett antal kräftor längs med åkanten. Men nästa år lär det börja växa på kanterna igen och då kommer det se mkt bättre ut + att vi då har en bredare å än innan. :-) Dessutom grävde maskinen en extra djup grop vid våran brygga så att vi får ett bättre baddjup (när väl vattnet kommer tillbaka). Så här såg grävmaskinen ut.

85070-37

Färdigställande av köket

Vi har numera rinnande vatten i köket. Vilken lyx! Efter att ha diskat utomhus i baljor med ngt värkande ryggar så kan vi nu diska (och tvätta händerna) på en bra höjd i en diskho. Knappt så att man saknar diskmaskinen där hemma... :-)

Köket är nu nästan klart. Slipning av golv, byta lampan ovanför diskbänken till ngt mindre, samt några mindre saker återstår. Här nedan kommer några bilder av hur återuppbyggnaden efter rivningen fortskred.


85070-3085070-3185070-32

Och tadaaaa.... Nästan klart (och med mer korrekt färg på bilden)

85070-35

Skyddsutrustning

Det är viktigt med skyddsutrustning, det är också mkt som inte får ätas eller spillas i ögon. Därför såg jag ut så här under en del av renoveringen. :-)

85070-34

RSS 2.0