Väsktips

Den här väskan från resebagen tycker jag verkar smart. Kan hängas upp som en mobil garderob och lätt att hitta i! Finns i 60 och 80 liter. Perfekt för helgtrippen till torpet eller om man ska ut på en längre resa där man inte ha chans att packa upp.  Någon som provat den?

image150
Foto: resebagen.se

Andra "hörnet" av gästrummet.

På denna bild ser man golvet lite tydligare, som synes så behöver det ngn form av behandling... Det har legat ca 70 år under en linoliummatta. Till att börja med ska vi ivf slipa det. Sedan blir det nog såpning.

Till vänster på bildern skymtar dörren till en av kattvindarna. Byrån är en furubyrå som jag haft i mitt rum under hela min uppväxt. Den har fått bo på vinden ett bra tag, nu får den stå nere på torpet. Jag har målat den vit med vanlig vit väggfärg. Tennvasen kommer från Pappa.

image149
Foto: Privat

El och kabeldragning

Under midsommarhelgen drog vi lite elkablar och sätte nya eldosor i gästrummet.

Vi valde Eljo Renova som kopplingsdosor. De ser lite roligare ut än ex dessa. :-) Just kopplingsdosorna har vi inte hittat ute i butik utan köpt via en elektriker. Deras utag och strömbrytare finns däremot på bland annat Clas Ohlson.

image148
Fotot: Privat

Gästrummet nästan klart

Så här ser det ut i gästrummet just nu. :)

image147
Foto: Privat

Återstår nu att sätta ny fönstersmyg och fönsterlist samt slipa golven... och såklart lite gardiner, kuddar och annat som gör det hela lite mysigare.

Egen färskpotatis till midsommar

Jodå, det är sant! Vi fick egen färskpotatis. Uppdragen på midsommarafton!

image146
Foto: Kompis


Update:
här såg det ut för ett tag sedan! :)

Regnigt

Ungefär så här såg det ut nere på Torpet på midsommar... Med ett uppehåll mellan ca 14-17 då vi passade på att äta lunch i det gröna samt spela kubb och ett dopp i ån. :-) Dagen efter kom förstås solen fram ungefär samtdigt som våra gäster skulle åka hemmåt... :)

image145
Foto: Flitigamyran

Glad Midsommar

Nu åker vi ner till torpet för att fira med några kompisar! Glad Midsommar!


image144
Foto: IKEA  (PR för Sverige i Tyskland - observera produktplaceringen av spriten) ;-)

Gungstol

En gungstol skulle vara mysigt att ha nere på torpet. Gillar stilen på denna... även om jag nog inte vill ha en i svart.

image143

                      Foto: Blocket.se

Tella

Sist vi var nere så fick min sambos "kollega" Tella följa med. Tella heter egentligen Tarantella och äre en 7 årig golden retriver. Hon trivdes utmärkt nere på torpet. Vi hoppas får vara hundvakt någon mer gång! :) Här hjälper Tella till med potatisskrubbning.
image142
Foto: Privat m mobilkamera

Surprice - Klematisen är blå....

Vi hade (trodde vi) köpt en vit storblommig klematis och platerat vid uthuset.  Men... när första knoppen slog ut så var den väldigt blå.... :) Ganska fint ändå!

image140
image141
Foto: Privat m mobilkamera

Gästsäng

Vi har sedan vi köpte torpet förra året diskuterat vad vi ska ha för säng i gästrummet. Vi vill helst ha ngt i äldre stil (surprice), som två personer kan sova bekvämt i och som inte tar så mkt plats. Det har varit lättare sagt än gjort.

Vi har tittat på en massa gamla kökssoffor, men hur man än vrider och vänder på dem så kan man bara sova en person i dem. Vi har tittat på bäddsoffor, men inte hittat några vi tycker passar.

Hemnes från IKEA har hela tiden varit med på ett hörn, men vi tyckte att den såg lite för "oträig ut"... Dvs att man ser att det inte är genuint furu eller likande som är målat, utan jag gissar att det är ngn form av träspån... 

Till slut verkar det som vi ändå bestämt oss för den. Vi måste/vill helt enkelt ha en lösning till midsommar och Hemnes är bäst hittills. Den har förvaringsmöjlighet, man kan dra ut den till en dubbelsäng och den ser ivf inte direkt trendig ut... :)

Så här ser det ut:

image139
Foto: IKEA.se

update - Nu är den inköpt! Irreterande nog fanns det bara en madrass kvar på lagret i Barkaby så ikväll åker sambon och inhandlar madrass nr två på IKEA Kungens Kurva. :).

Eldkorg

En sådan här har vi köpt. Den är inte provad ännu, men det kanske blir en liten eld på midsommarkvällen! :)
image135image136
Foto: eldkorg.se

Nya utemöbler

image133

Nya utemöbler inköpta! Dessa heter "Torpet" och är inköpta på Coop. Tillverkare Hillestorp. Tillverkad av  miljömärkt furu. :)

IKEA:s söktjänst...

Är det inte konstigt att man inte hittar denna när man söker på lerberg på IKEA:s hemsida? 

Har fått tips av några på den, men jag vill nog helst ha en i trä för att det ska passa med resten av torpstilen... Men ganska snygg var den ändå.. :)
image134 

Första våden på plats

image132

Här har vi just satt första våden. Efter helgen så var mer än halva rummet klart. (Vi var tvunga att spackla och vänta på att det skulle torka också) Dock är de jobbigaste partierna som trappan och större delen av snedtaket klart. Nästa vecka hoppas jag kunna visa en bild på ett färdigtapetserat rum.

Nyskördat

image131
Första skörden!

Status på tomatplanontorna

I helgen såg tomatplantorna ut så här. Nu på vår innegård. Lite trötta i solen, men efter en vattning så såg de fullt friska ut igen. :) Jag är lite nojjig för att plantera ut dem... Vet inte riktigt hur de ska överleva själva nere på torpet i veckorna...?

image130

RSS 2.0