Torpet har fått ett eget spöke! :)

Torpet har fått ett eget spöke. Han heter Peeeejteer och är ett skånskt spöke som bor i ett uppochnervänt torp! ;-) Tack C för dina spökhistorier!

Tillbaka till verkligheten

Tillbaka efter en helg med två kompisar nere på torpet. Det var verkligen supermysigt och kul. Vi har grillat, badat, promenerat, solat, spanat in övergivna torp, flamsat, diskuterat dassbesök ;-) och hoppat mellan "sockerbitarna" (ensilagebollarna på fältet). Fick två finfina presenter som snart kommer upp med bild! :)

Jag fångade en räv idag...

ok, jag vet att denna bild är under all kritik, men vi fick den på bild ivf! :)

image186
Foto: Privat (det var dimma och solnen hade precis gått ner)

En sida färdig

Så här såg det ut när vi var nästan klara med första sidan av huset.
image185

Hur mkt äpplen som helst

Förra året så fick vi bara ett äpple på vårt favvoträd. I år är det fullt.... Jag vill förstås gärna tro att det beror på mina gröna fingrar :)

image184

Målning pågår

Under semestern så målade vi om två sidor av torpet. Innan målning så skulle det borstas. Det gick snabbare än vad jag trodde och resultatet är jag mkt nöjd med! Bild kommer längre fram på hur det blev efteråt.

image183
Foto:Privat

Bossen sover

Vår ena katt Bossen kan konsten att slappna av när det är som mest stökigt. Här ligger han på vår bäddmadrass som vi flyttat ut medan vi slipade golvet. Samtidigt som vi slipar för fullt med hörselskydden på så ligger han vägg i vägg och sover fridfullt. :)

image182

Frukost i det gröna

image181
Foto: Privat - Glas från IKEA, Karaff från Kockums, Bricka från Loppis, Tallrikar från Gustavsberg, Pålägg - hemgjord citrusmarmelad! :)

PS: Såklart är det Natruell Yoghurt i glaset! :)

Tagen

Under min semester blev jag utmanad av KixKoll. Jag har inte kunnat anta utmaningen förrens nu eftersom jag bara mobilbloggat under min semester. Jättekul att höra att någon gillar ens blogg! :) Eftersom KixKoll var den som utmanade mig så hamnar inte hon på denna lista även om det är en av de bloggar jag besöker ofta. Annars hade hon såklart hamnat där! :)

Jag följer en massa bloggar och använder mig av bloglines.com för att att hålla reda på dem. Men nedan följer fyra bloggar där jag får bra tips som gäller inredning som passar nere på torpet.

Lantliv i Stan - Frossar i lantlig inredning. Många fina bilder och bra shoppingtips!
Ljuvligt Hemma - Hos Ljuvligt hemma får man en massa bra tips, en favorit är när hon betygsätter olika inredningsbutiker på nätet.
Elins stuga - Handlar om "Elins" Stuga som restaureras. Spännande att följa.  Har också en hel del bra länktips.
Dreamhouse - Bygger sitt drömhus på Värmdö. Lantlig inspiration och många bra tips!

Sovsrumsgolvet

Dagen innan vi skulle åka hem kom vi (jag) på den smarta idén att ta bort den sista "plastmattan" på torpet. Jag trodde att golvet skulle se likadant ut som i de andra rummen. Dvs obehandlat furu som såg ngt dassig ut men ändå helt ok, som vi längre fram kunde slipa och såpa, men så var det inte riktigt.... När vi drog bort den första plastbiten så såg vi att de inte haft ngn papp under mattan och att golvet därmed var missfärgat och klibbigt. Det såg väldigt ofräscht ut så vi beslutade snabbt att vi var tvungna att slipa det på en gång. Som tur var hade vi min lillebrors slip på plats så sambon åkte och köpte mer slippapper medans jag satt igång att slipa. Många timmars slipande och sopande (vi har ingen damsugare på torpet) senare så var vi klara...

Vi använde först grovlek 80 på pappret men gick sedan över till 40 eftersom missfärgningarna satt så pass djupt. Sedan gick vi över till 60-papper. Vill man ha ett riktigt lent golv ska man nog efterköra med 80 istället.

Jag tog tyvärr ingen bild på det helt klara golvet men det kommer längre fram. Nedan kan ni se hur det såg ut direkt efter att plastmattan avlägsnats samt efter en stunds slipning.
image179
  Foto: Privat

Nu har vi spelat badminton barfota på gräsmattan. :)

DSC00414.JPG
Nu har vi spelat badminton barfota på gräsmattan. :)

Köpta för 80 kr i Finspång

DSC00413.JPG
Köpta för 80 kr i Finspång

Falu Rödfärg is the shit :)

DSC00409.JPG
Falu Rödfärg is the shit :)

Vattnet i brunnen är mikrobiologiskt otjänligt!

DSC00401.JPG
Vattnet i brunnen är mikrobiologiskt otjänligt!

RSS 2.0