Blommor

Första buketten på torpet!!

Blommor
Blommor från tomten. Vasen är ett arv från Mormor. Ljusstakar i gjutjärn från IKEA.


Thekoppar

Jag har inte hunnit fota det porslin vi kommer att ha till en början nere på torpet. Det är ett Gustavsbergsporslin som verkar vara i någon mindre utgåva, för jag kan inte hitta den på deras hemsida. Jag ska ta reda på historien bakom det men det har under en lång period stått ute hos min Mormor. Det porslinet har vi "bara" i tallrikar (tre olika storlekar) och uppläggningsfat. Jag är ju en The-människa så jag måste ha fina "lantliga" koppar att dricka mitt the ur! :)

Såg på Lantliv i stans blogg att man kan beställa dessa söta koppar på Inreda.com. Koppen är från kollektionen Delicious och sälj på Rice. Den hade ett bra  pris (125 kr), till skillnad från den superfina koppen i serien Ostindia som kostar 590 kr styck....

RiceOstindia

Kopp från Delicious, Kopp Ostindia från Rörstrand                      

Bord

Åminne från Mio - Tror jag gillar denna serie. Skulle nog passa bra på torpet. Stolen har jag redan lagt upp här. Måste nog spana in det i verkligenheten också så att jag vet hur det ser ut.Bord
Mio - Åminne

Skulle annars gärna hitta ngt mindre matbord som ser slitet och relativt obehandlat ut. Ska se om jag kan hitta en bild för att illustrera det hela. :)

Stolar

Har börjat tittat lite på stolar. Vi kommer nog försöka hitta ngt begagnat, men jag gillar dessa modeller.

Åminne RosieLanniIngolf
Mio - Åminne                 Mio - Rosie                              IKEA-Linna                                      IKEA - Ingolf

Eller varför inte en pinnstol som "Lantliv i stan" skriver om.

Försäkring och Släp

Nu har jag precis fixat en försäkring till lilla torpet. :)

Har även bokat ett släp till nästa fredag. Ett sådant som man kan lämna tillbaka på ett annat ställe. Mkt praktiskt! http://www.thulerental.com

Torpets andra och tredje present :)

Torpet har nu fått ett par presenter till. Ett krocketspel  från Lena och Magnus och en jättefin ljusstake från Mattis föräldrar! Tack så jättemkt! :) 

Krocket


Snart midsommarafton

Imorgon är det midsommarafton, men vi kommer inte att befinna oss på torpet eftersom vi ska fira ute i min Mormors gamla hus i skärgården med några vänner. Kommer bli supermysigt, men ändå hade jag ju viljat åka ner till torpet även denna helg... :)

Förhoppningsvis blir det hyffsat väder och då blir det sillunch på bryggan.

Glad Midsommar.

Midsommarstång

Porslin

Såklart letar vi efter ett porslin i lite äldre still. Men jag misstänker at vi får leta ett tag för att hitta ngt som känns rätt isf... Det ultimata vore att hitta ett begagnat i "rätt stil" ex Ostindia. Gillar även Ribb även om den kanske inte är så "torpaktig". Den ger dock fina barndomsminnen från fikastunderna hos min Farmor. Så länge kanske vi kan nöja oss med Arv Idyll från IKEA. 
 Ostindia              Ribb                    Arv

Från vänster: Ostindia, Ribb, Arv Idyll

Utemöbler

Vi håller för fullt på med att titta ut vad vi ska ha till torpet. En sak som är viktigt är utemöbler. Jag tycker att dessa från Åhlens är rätt snygga och skulle passa bra vid husknuten.

Utemöbler

Sedan vill vi ha några större möbler en bit bort där man kan sitta fler.


Torpets första present

Torpet har fått sin första present av min snälla kollega Anna. En badtermometer!! Hur bra som helst. Den åker såklart med nästa gång vi åker ner vilket inte blir förrens andra helgen i juli. :(  Får lägga in vilken badtemperatur vi uppmäter den gången.

Nu är det mkt planering som sker. Matti (sambon) ska ringa "röris" för att få prisuppgifter på vad det kostar att fixa rinnande vatten till köket. Det finns som sagt en handpump där nu, men den fungerar inte för tillfället... Hoppas att det går att återanvända gamla rören. Annars måste vi gräva upp halva trädgården. :) 

Efter första helgen

Första helgen på torpet var supermysig. Grillning, provbadat i ån, rensat ogräs och mätt upp alla ytor..
 
Det var lite mer bilar än vad jag räknat med som passerar den lilla landsvägen ca 100 m bort... Men samtigt så stör det egentligen inte så mkt. Man hör dem men det är ju ändå på ett viss avstånd. jag kommer nog vänja mig. Vi ska sätta lite buskar åt det hållet så att man inte ser så mkt av vägen.

Förbi vårat torp så går en liten grusväg där postgubben och vi åker. Så där är det ivf lite trafik! :)

Nästa gång blir det påbörjan av renoverig av köket... Vi ska höja diskbänken lite samt få in rinnande vatten. Samt ta bort den minst sagt fula tapeten i ena hörnet. Den känns väldigt otorpig. Den är tomater och gurkor mm på den....

Fler bilder kommer snart

Handla lite

Nu ska vi gå och handla en ny vattenkokare. :) Och kolla på andra saker som kan vara bra att ha till torpet.

Massa att göra

Idag ska det ringas en massa.

* Lantmäteriet för att kolla tomtgränser (fastigheten är ej utmätt ännu)
* Bondens revisor för att kolla upp försäkringar mm,
* Bonden för att kolla om det är ok om vi kan åka dit redan i helgen fast vi egentligen får tillträde först nästa vecka
* Mäklaren för att bestämma ett möte i helgen och lämna över alla papper etc.

Ikväll ska jag packa, för imorgon är det fest och sedan upp tidigt för att  (förhoppningsvis) åka ner för en första övernattning på torpet.

Var ligger torpet?

Torpet ligger i Östergötland i närheten av Motala. 

En massa papper...

har idag anlänt med posten. *Jippie* Vi har läst och ringt mäklaren för att fråga kompleterande frågor. Visade sig att  är fornminnesmärkt. Betyder säkert inte så mkt för oss i praktiken men kan vara bra att veta.

Tomten kommer bli drygt 1000 kvm vilket känns ganska lagom. Vi bestämde med mäklaren att vi ska träffas i helgen och lämna över alla papper och då ska vi även få nycklarna. Den 22/6 får vi tillträde men vi ska se om vi inte kan få bo över redan denna helg för att mäta ytor och planera lite vad och hur vi vill göra med allt.


Inga Papper ännu :(

Pappren hade inte kommit idag. Mäklaren har förmodligen inte hunnit posta dem i tid igår, men imorgon borde det vara här.... Däremot är annonsen borttagen från nätet, vilket ju är bra.

Nu diskuterar vi huruvida vi ska ta dit besiktningsman eller ej. Vi vill ju bara att allt ska bli klart på en gång, men samtidigt vill man inte göra ngt förhastat.

Saker till torpet från bokhyllan

Har precis rensat lite i en bokhylla. Dessa grejer åker med till torpet nästa helg. Om.... :)
En bok om älgen.
Lite andra djurböcker.
Kokbok.
Sångbok. (kan se mig och sambon sitta och sjunga framför vedspisen) ;-)
Några värmeljushållare.
En fotoram

Spänd väntan

Imorgon ska vi få pappren från Mäklaren. Vill att allt ska vara klart nu! Tänk om det går galet, nu när man är så inställd på att vi ska köpa detta torp! Hmm.... men men den som väntar på ngt gott.

Snart är torpet vårat?

Vi har varit på ett par visningar, men det var när vi kom till Torpet som det kändes helt rätt. Grönt och lummigt i ett ganska så öppet landskap. Lite kullar och skogsdungar en bit bort. En hage med kossor på lagom avstånd. Blommande syrenbuskar inpå knuten. En egen brygga på tomten nere vid ån. Vad mer kan man begära? Rinnande vatten kanske?:) Det kommer vi att fixa under sommaren. Det finns grävd brunn och rör dragna så det borde inte vara allt för komplicerat. El finns installerat och fungerar fint.

Om allt går som det ska kommer vi att skriva papper imorgon och får tillgång till torpet redan denna vecka. Håll tummarna för att allt går vägen.

Nedan är en bild på torpet framifrån. (hoppas det är jag som tagit bilden snett!)

Torpet framifrån


Bron nere vid ån
Bron över ån

Ån
Ån

Fler bilder finns under länkar här till höger.


RSS 2.0