Den här tapeten blev det

Från Duro kommer denna tapet som kommer att sättas upp i helgen i vårat gästrum på torpet. Den kommer från kollektionen "Atmosfär II" och heter 502-04.
85070-66

Linjalen får ni se på köpet. :)

På jakt efter en stege att använda som hylla

Jag letar efter en sådan här  (se bild). Den såldes i våras hos Design Direkt , med de verkar inte ha den kvar... Ngn som har ett tips på var man kan hitta en likande?

image129

update: Leverantören heter tydligen Udesen.... Men det gör det inte lättare. :) Kan bara hitta den hos Design Direkt samt annonser som de lagt upp på andra ställen. Letandet fortsätter!

Inköpt - Kockums en mass...

Letade efter en emaljerad potta och hink (till dasset). Efter lite letande så hittade jag en annons med en massa emaljerade prylar från Kockums på Blocket. Jag slog till på hela klabbet. Den stora tvättbajan kommer garanterat till använding och säkert en hel del av de andra sakerna också!  Vet inte vilken som är favorrit men "mjölkkannan" med infälld mugg är en klar bubblare.

Bilderna nedan är tagna av säljaren.

image126
image127image128

Liljekonvalj

Det är inte bara ogräs som växer vid torpet. Vi har väldigt mkt liljekonvaljer. Passade på att ta med en bukett hem till stan!

image124
Foto:Privat.


Gästrummet - steg 2

Efter att ha misslyckats med att få igång färgsprutan (köp inte sådana på Rusta :) så rollade vi taket. Det gick ganska smidigt. Lite penslade för hand men rummet är inte så stort så det var inget tyngre jobb. Resten av kristihimmelsfärdshelgen ägnade vi åt att sätta upp gips samt dra om en del av elen.

Vi var in i det längsta osäkra på vad vi skulle sätta på väggarna; skulle vi måla direkt på planket , sätta gips eller hitta någon tredje metod? Eftersom planken släppte igenom så pass mkt isolering i form av sågspån och halm och dessutom var fullpepprade med en massa spik så kändes alternativet att måla direkt på dem inte så aktuellt.

Övervåningen är en tillbyggnad från 40-talet så det kändes inte heller som att vi kan förstöra något gammalt kulturarv. När undervåningen är byggd vet vi inte. Men gissningsvis i slutet på 1800-talet. Vi var också lite oroliga att det skulle bli för tätt med gipsen. Men i gengäld har vi tagit bort den övermålade linoliummattan som säkert täppte till en del...

All gips är nästan satt, så nu ska det bredspaklas och sedan tapetseras. Efter det är det slipning av golv och sätta ny fönstermsyg och lister som gäller... Håll tummarna för att det kommer att bli åtmistone beboligt till midsommar... (två helger till kommer vi att vara där innan dess så det är den tiden vi har på oss)


Nedan ser ni lite hur arbetet fortskridit
image122


Maskrosor

Sådana här finns det gott om nere på torpet. Förra sommaren var det så
torrt så då växte det inte så mkt ogräs, men så fort regnet kom så vällde
det fram maskrosor och tistlar. Dock är de ganska fina så här på nära håll. :)


image120
Foto: Privat.

Nya syrenbuskar

Fullt ös har det varit nere på Torpet de senaste helgerna... Vi har även hunnit sätta nya syrenbuskar. Två vita  och två lila. Tanken är att få lite mer insynsskyddat mot grannen.
image113
Foto: Privat.

Nytt tyg till pallen

För ett tag sedan klädde jag om våran pall som vi har i hallen. Pallen är från IKEA och var grå från början. Katterna gillade att klösa på den så jag sydde en ny klädsel. Nu har det gått ett tag och katterna har klöst sönder det tyget också. Så här kommer pallen i version 3 (svart & vit). Båda tygerna är inköpta på Åhlens.

image117

Gästrummet - Renovering

Det har tagit lite mer tid än vad vi tänkt oss att fixa till det som ska bli gästrummet, men vi hoppas på att det kommer att bli fint när det blir klart. 

Nedan följer några bilder av rivningsarbetet samt uppsättning av det nya innertaket (råa plank som sedan ska vitmålas). Det svåraste var att få upp planken där vi har trappen ner... bild på den eminenta lösningen  på detta problem finns också :)

      image116

Under den målade linoliummattan fanns ett ganska sjuste obehandlat trägolv som ska slipas och lutas av för att sedan såpas. Tapeter och papp har vi tagit ner. Tapeterna var väldigt buckliga, innanför pappen fanns hur mkt sågspån som helst som har sipprat ut från väggarna. Vi ska nu sätta upp gipsskivor och tapetsera på dem. Någon som tror att vi hinner klart till midsommar? :)


Potatisodling

image114

Fortsättning på odlingsfronten - Här sätter jag potatis. Kommer inte ihåg nu vad sorten heter, men ska kolla upp det. Det var i vilket fall en tidig sort... Vem vet vi kanske kan få ett par färska småpotäter till midsommar? Utöver potatis har jag satt: morötter, sockerärtor, vårlök, rädisor, smulgubbar och jordgubbar. Får jag fram något som kan ätas kommer jag bli mkt glad och stolt! :)

Takläggning

Vi har (eller har haft) en läcka i taket. Vi försöka lite temporärt att laga den.
Här kommer en liten kort sammanställning. :)


image108
Här ser ni sambon uppe på taket. Vi gick upp varannan gång och tog ner ett
20-tal takpannor.  Tungt!

image110
Vi lade ny takpapp på ett ställe. Här skär jag till en bit. I förgrunden syns några
syrener som ska planteras...

image111

Här delar sambon på takpannor i full skyddsutrustning. :D

Tomatplantorna

Minns ni tomatplantorna jag satte i mars? Förra helgen planterade jag om dem och nu ser de ut så här.
image112

Rambo på besök

image107
I påskas var min bror och hans hund Rambo på besök. Här nere vid ån.

Tillvalskatalogen

Nu har tillvalskatalogen till lägenheten kommit i brevinkastet! Sambon ringde precis och berättade. Hur sugen blir jag inte nu på att åka hem... Men men blir inte förrens sent ikväll eftersom jag ska träffa en kompis för att träna och äta.

Gullvivor växer det nere på torpet nu. Heter de som är röda något annat?

DSC00242.JPG
Gullvivor växer det nere på torpet nu. Heter de som är röda något annat?

Någon som är avundsjuk? :)

Ungefär så här ser det ut i övre hallen (även kallat gästrummet).

image105

Taget med min mobilkamera så kvaliten är sådär... Men ni får ändå en uppfattning om att det råder mer eller mindre kaos. När vi rivit det mesta så inser vi att för att få bort taklisterna måste vi riva all el på övervåningen och därmed elen ner till undervåningen... Som tur är går kyl och spis på en ny ledning så där klarar vi oss. Men inga lampor.. tur att det blir ljusare och ljusare.

RSS 2.0